Yöttömän yön melontareitti

Tutustu uuteen erämelontareittiin, kokonaispituus on noin 160 km. Reitti sopii sekä aloitteleville että kokeneille melojille. Reitti lähtee Kolarin Aalisjärveltä ja menee Miekojärven kautta aina Torniojoelle saakka. Reitti tarjoaa jokaiselle jotakin: extremeä villillä erämaajoella, rauhallista melontaa järvillä ja suvannoilla sekä vauhtia ja pärskeitä koskilla. Koko matkaa ei tarvitse ylhäältä asti meloa, vaan reitin varrella on hyviä rantautumispaikkoja (esimerkiksi Alisjärvi-Konttajärvi, Konttajärvi-Sirkkakoski, Miekojärvi, Pessalompolo-Portimojärvi). Myös koskien kiertäminen onnistuu. Tarjolla hienoja luontoelämyksiä ja upeita luontokohteita.

Aalisjärveltä Konttajärvelle reitti on upeaa erämaajokea. Siitä eteenpäin reitille mahtuu pieniä järviä ja lappilaista maalaismaisemaa, muutama majavakin matkalla uiskenteli. Miekojärvi soveltuu järvimelontakohteeksi. Loppupätkä Tengeliöstä Tornionjoelle sopii päiväretkeilyyn. Reitti kiertää Aavasaksan, jossa on laavu ja muut palvelut ovat käytettävissä. Tämä osa reitistä sopii virkistysmelontareitiksi. Aikaa Aavasaksan kiertämiseen voi varata 3-4 tuntia makkaranpaistoineen.

Ennen kanoottiin hyppäämistä, kannattaa lukea koko reitin kuvaus nettisivuiltamme (valmistuu kesän 2018 aikana). Hankkeelle on haettu tukea Outokaira Tuottamhan ry:stä.

Tulosta kartta mukaan tästä. Karttoja jaossa myös Ylitornion kunnan matkailuinfopisteessä sekä alueen matkailuyrityksissä. Kartta on maksuton.

Tervetuloa melomaan!

#midnightsuncanoeing #aavasaksalapland #aavasaksa #canoeing #paddling #melonta #arcticcircle #napapiiri #visitlapland #lapland #kjexperiencecom

 Takaisin