Lohijärven Eräkeskus

Eräkeskus tarjoaa  ”Eräelämää ja elämyksiä” kalastuksen, metsästyksen ja luontovalokuvauksen harrastajille tai muuten vain luonnon rauhassa viihtyville.  Luonnossa liikkumiseen meiltä voi vuokrata monitoimikajakkeja ja fatbike-polkupyöriä.

Eräkeskuksen ympäristö tarjoaa kalastukselle mainiot puitteet niin kesällä kuin talvella. Lohijärvi on tunnettu jättihauistaan ja joka vuosi saaliiksi saadaan yli kymmenkiloisia jättiläisiä. Viime vuosina myös isot ahvenet ovat olleet pilkkimiesten vakiosaalista ja vuosittain nostetaan yli kilon painoisia kyrmyniskoja. Myös perhokalastajille löytyy hyviä koskipaikkoja mm. Pessakoski ja saaliiksi saattaa saada Harjuksia ja näillä leveysasteilla harvinaisia säynäviä. Rannassamme on suojaisa veneen laskupaikka luiskineen ja veneen tai varustetun kalastuskajakin vuokraus onnistuu myös meiltä. Sijaintimme lintujen muuttoreitillä tarjoaa hyvät mahdollisuudet lintujen tarkkailuun tai kuvaamiseen sekä järjestämme pyynnöstä ohjattuja retkiä esimerkiksi hirviä kuvaamaan.

Talvisin luonnon rauha ja hiljaisuus on suorastaan käsin kosketeltavaa. Hiihtoon Lohijärven ympäristön hiihtoladut, jotka lähtevät pihapiiristämme tarjoavat hyvät puitteet. Jos tykkäät liikkua umpihangessa lumikengillä niin sekin onnistuu ja meiltä saat vuokrattua lumikengät. Kevät auringon paisteessa päivä pilkillä ja illalla grillikodassa savustettu saalis joka on itse pyydetty kruuna päivän. Illanvietto grillikodassa onnistuu isommallakin porukalla, sille sinne mahtuu noin 20 henkilöä ja kenties illalla näet revontulet, joiden loimotusta moni vieras on päässyt ihailemaan meillä ensimmäistä kertaa. Talvella voi tutustua myös läheisen porotilan arkeen ja vaikka seurata kilpaporojen valmennusta.

Kesäisin uimarantamme on lähialueen suosituin ja rantahietikolla voi nauttia auringon paisteessa. Uimarantamme sopii hitaasti syvenevänä myös perheen pienimmille. Kesällä on mahdollisuus tilata 20 hengen hyvä löylyinen savusauna vaikka kaveriporukalle ja siitä riittää löylyjä pitkälle yöhön.

Huoneita meillä on 14 ja osassa on oma minikeittiö ja kylpyhuone. Päärakennuksessa on kokous- ja kokoontumistilat 30 hengelle ja sieltä löytyy myös hyvin varusteltu keittiö. Saunat ja suihkutilat sijaitsevat myös päärakennuksessa. Sieltä löytyy myös pesukone ja kuivauskaappi, joilla maastossa likaantuneet varusteet saa taas käyttökuntoon seuraavaksi päiväksi. Yläaulassa sijaitsee rauhallinen oleskelutila ja päärakennuksessa on myös WIFI. Eräkeskuksen tuntumassa sijaitsee myös ravintola ja parin minuutin kävelymatkan päässä kyläkauppa tankkausmahdollisuuksien.

Lohijärven Eräkeskukseen on tervetulleita vieraiksi myös koirat!

Faktaa:

– Eräkeskus sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Rovaniemeltä, jossa rautatieasema ja lentokenttä
– Majoitustilaa 30 hengelle
– 14 huonetta
– Kokous ja kokoontumistilat 30 hengelle
– Savusauna 30 hengelle tilauksesta
– Grillikota
– WIFI
– Fatbike ja kalastuskajakkivuokraus

Välimatkat

Lähimmälle järvelle 20 m
Lähimmälle rannalle 20 m
Ainiovaaran talviurheilukeskus 40 km
Hiihtohissi 35 km (Aavasaksa)
Lähin hiihtolatu 100 m
Lähin valaistu hiihtolatu 40km
Lähin paikka jossa voi syödä 100 m
Lähin kauppa 100 m
Lähin ravintola 50 km
Lähin lentokenttä 80 km
Lähin juna-asema 45 km (Ylitornio)
Juna-asema 75 km (Rovaniemi)
Lähin naapuri 100 m
Ylitornion keskustaan 40 km
Rovaniemelle 75 km
Tornioon 100 km
Svansteinin laskettelukeskukseen 80 km

Jaa Facebookissa

Lisätiedot

Lohijärven Eräkeskus Oy

Heikki Laitila
Kouluntie 34
95680 Lohijärvi
Puh. 044 505 8855
http://www.lohijarvenerakeskus.fi
lohijarven.erakeskus@gmail.com

Palvelut:

- Hiihtolatu lähellä
- Jääkaappi
- Juomakelpoinen vesi
- Kalastus mahdollista
- Kauppa lähellä
- Grillikota
- Laituri
- Lemmikkieläimet sallittu
- Liikuntaesteetön
- Marjastus mahdollista
- Moottorikelkkailu
- Oma suihku
- Oma wc
- Puusauna
- Ravintola lähellä
- Sähköt
- Uinti mahdollista
- Sopii perheille
- Metsästys mahdollista
 Takaisin