Saapuminen Ylitorniolle

Junalla

Matkusta Ylitorniolle junalla. Juna-asema sijaitsee Asematiellä, Ylitornion keskustassa. Tiedustele aikatauluja sekä lippuja VR:n asiakaspalvelusta puh. 0600 41 900 (1€/vastattu puhelu + pvm) tai netistä www.vr.fi

Junaradan päätepysäkki on pohjoisessa Kolarin asema.

Lentäen

Kemi-Tornion lentoasema on Lapin eteläisin lentoasema. Lentoasema palvelee Etelä-Lappiin suuntaavia liikematkustajia sekä matkailijoita. Etäisyys Ylitornion keskustaan 90 km.

Rovaniemen lentoasema on matkustajamääriltään yksi Suomen suurimmista lentoasemista ja se on Joulupukin virallinen lentoasema. Etäisyys Ylitornion keskustaan 120 km.

Lisätietoa lennoista:
Finnair
Norwegian Air Shuttle
First Choice

Bussilla

Linja-autojen aikatauluja voi tiedustella puhelimitse Matkahuollon 24/7 palvelunumerosta 0200 4000 . Puhelun hinta on 1,99 € / min + pvm. Bussiliikenteen aikataulutiedot löydät myös Matkahuollon nettisivuilta ositteesta www.matkahuolto.fi

Taksilla

Ylitornion taksit palvelevat sinua numerosta 016 571 600. Taksiasema sijaitsee Alkkularaitilla. Aavasaksan taksin voit tilata numerosta 016 715 5997. Taksit palvelevat sinua 24h.

Omalla autolla

Ylitorniolle johtaa hyvät tieyhteydet. Valtatie 21 kulkee kuntakeskuksen länsipuolitse ja itse kylänraitti, Alkkulanraitti kulkee aivan valtatien välittömässä läheisyydessä. Rajanylityspaikka Ruotsiin on Aavasaksan kylässä. Aavasaksalta lähtevät myös seututiet Raanujärvelle ja Mellakosken kautta Muurolaan. Muurolan kautta pääsee Rovaniemelle, jonne matkaa kertyy 115 kilometriä. Mellakoskelta haarautuu myös seututie Tervolaan. Valtatietä pitkin on matkaa Tornioon 65 kilometriä ja Pelloon 55 kilometriä. Ruotsin puolelle Övertorneån keskustaan Matarenkiin on Ylitornion keskustasta noin 10 kilometriä.

Aavasaksa_oletuskuvake
 Takaisin