Ylitornion alueen melontareitit

Hyvä melontaseuran jäsen,

olemme Ylitornion alueella tehneet töitä jo useamman vuoden ajan melontaharrastuksen kehittämiseksi. Vuonna 2018 kartoitimme melontareitin, jonka kokonaispituus on noin 160 km. Reitti lähtee Kolarin Aalisjärveltä ja päättyy Ylitorniolle aina Tornionjoelle saakka. Reitti sai hyvän vastaanoton ja melojia siellä käy koko Suomen alueelta ja turisteja myös Keski-Euroopan alueelta. Tutustu digitaaliseen karttaan ja reittikuvaukseen täältä: www.aavasaksa.fi/yoettoemaen-yoen-melontareitti

Tänä kesänä reittejä kartoitetaan lisää, toinen reitti lähtee Rovaniemen puolelta eli Palojärveltä, josta matka jatkuu Vietosen järven kauta Miekojärvelle. Siitä eteempäin reitti kulkee samaa joenuomaa Tornionjoelle saakka. Toinen reitti alkaa Pellon Rattosjärveltä ja kulkee Miekojärven kautta Tornionjoelle.

Reitit sopivat sekä aloitteleville että kokeneille melojille. Tarjolla hienoja luontoelämyksiä ja upeita luontokohteita. Reiteille mahtuu erämaajokea, pieniä järviä ja lappilaista maalaismaisemaa. Alueellamme on muutama toimija, jotka vuokravat melontavarusteita sekä toimivat oppaana.

Ilmianna itsesi, jos olette tulossa paikan päälle, ota yhteyttä ja kerromme lisää.

KJ-Experience
Ylitornio
0449976887
www.kj-experience.com
kari.jarvinen@kj-experience.com

Melontareitin kartoitushankkeita on rahoittanut Outokaira Tuottamhan ry.

 Takaisin